Het eerste consult is een intake gesprek, waarin uw problemen en doelen worden verduidelijkt.
U krijgt informatie over de mogelijke werkwijze en wat u kan verwachten.
Het benodigde aantal consulten varieert gemiddeld tussen de vier à twaalf keer.
Een standaard consult duurt ongeveer vijf kwartier à anderhalf uur en vindt meestal in het begin een maal per week plaats.
Desgewenst kunnen, na verloop van tijd, de consulten met langere tussenpozen plaatsvinden.
Kosten standaard consulten hypnotherapie, psychotherapie van ongeveer anderhalf uur (negentig minuten) bedragen 100,- euro per consult.
Het eerste kennismakingsgesprek/intake therapie of coaching bedraagt 50,- euro. De intake duurt ook ongeveer 90 minuten.
Let op, kosten coaching zijn in tegenstelling tot consulten therapie niet vrijgesteld van btw, maar wettelijk altijd btw dragend. Één consult coaching van 90 minuten begraagt 121,- euro, inclusief 21 % btw.
Zie voor vergoedingsmogelijkheden het kopje hieronder en onderaan deze webpagina vindt u mijn no show regeling.
De praktijk is tijdens kantooruren op werkdagen van 9:30 uur tot 17:30 uur geopend.
Behandeling door ECP geregistreerde therapeuten wordt sinds 2014 niet langer meer vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt dus ook voor de door mij geboden therapie. Wel zijn er bij diverse zorgverzekeraars (gedeeltelijke) vergoedingsmogelijkheden via de aanvullende verzekering mogelijk.
Helaas hebben de zorgverzekeraars de vergoedingen qua dag/consult bedrag en maximale hoogte per jaar sterk sterk verslechterd.
Toch kan het voordelen bieden om het zelf te betalen of om gebruik te maken van therapeuten die via de aanvullende verzekering vergoed worden:
Zoals al gezegd geldt bij vergoeding vanuit de aanvullende verzekering het eigen risico van 385,- euro per jaar niet. Het eigen risico wordt niet aangesproken. Ook heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig.
Voor de mogelijkheden van de diverse zorgverzekeraars kunt u deze link van de zorgzoeker gebruieken. Het beste kunt u zoeken op psychotherapie of hypnotherapie. Daarbij gaat het voor de zorgverzekeringen om mijn lidmaatschap van de VIT en eventueel mijn registratie als registertherapeut bij de RBCZ.
Daarbij kan ik u melden dat ik voldoe aan de PSBK-eisen, indien daar een vraag over mocht zijn.
U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar. Vermeldt dat het om een therapeut gaat die lid is van de VIT en geregistreerd is bij de RBCZ.
Meer informatie over de vergoedingsmogelijkheden van de diverse verzekeraars en een voorbeeldbrief van een coulance verzoek kunt u vinden op de website van de VIT - overzicht vergoedingen.
Annulering van afspraak dient u uiterlijk 48 uur van te voren door te geven.
Indien u later dan 48 uur van te voren annuleert of niet komt opdagen, wordt er 50,- euro reserveringskosten in rekening gebracht. Eventuele incassokosten worden bij u in rekening gebracht.
Mocht u als cliënt onverhoopt ontevreden zijn dan hoor ik dat natuurlijk het liefst van uzelf. Dan hoop ik in een gesprek met u het te kunnen oplossen. Komen we er samen niet uit, dan kunt u een beroep
doen op een klachtenfunctionaris die u kan bijstaan. Dit valt onder het klachtrecht van de Wet kwaliteit, klachten
en geschillen zorg (Wkkgz). U kunt hiervoor contact opnemen met mijn beroepsvereniging de VIT.
In navolging van deze wet ben ik ook aangesloten bij een geschilleninstantie en dat is de SCAG.
Ook ben ik ingeschreven in het Register van de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie en in het Register
Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, via welke het tuchtrecht geregeld is.
De beroepscode waar ik in eerste instantie onder val is die van de EAP - NVECP en de VIT. Een beroepscode schrijft onder andere richtlijnen over geheimhoudingsplicht en ethisch handelen voor.
Van de behandeling wordt door mij een dossier gemaakt.
Functie van het dossier is onder andere geheugensteun, vastlegging van de therapeutische resultaten en de mogelijkheid om met toestemming van u; als cliënt, gerichter te kunnen doorverwijzen in geval van langdurende ziekte van mij als behandelaar.
Nederlands Verbond ECP-houders (NVECP) - kwaliteitsregister Psychotherapie
Vereniging Modaliteiten Psychotherapie (VMP-131)
S.C.A.G. Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg: 11410
EMDR-practitioner certificaatnr.: p-9376
NVECP: 10086
© Texts / Auteursrecht O.C. Delfin, all rights reserved 2003- 2021 - pictures by AMC Verhoogt